Представяме Ви информация за възможностите и потенциала на участниците в проекта „Иновативни социални практики в подкрепа на трудовата и личностна реализация на хора с увреждания и техните семейства от община Куклен“.

  1. Лица с увреждания, със специфични възможности – умения, опит и интереси

Някои от тях имат своите професионални кариери, други искат да излязат от ограниченията на болестта и изолацията, да реализират своите умения, познания и да излязат на пазара на труда, според възможностите си.

  1. Лица, полагащи грижи, търсещи възможности за допълнителна професионална и лична реализация

Една част са ангажирани в социални проекти на Община Куклен като лични асистенти или болногледачи почасово. Имат възможност и желание да работят допълнително. Други са безработни и търсят нова професионална реализация.


Отправна точка в разработването на каталога е разбиранeто, че социалното включване и активността – личностна и професионална, се определят от специфичните, индивидуални възможности на всеки, които го правят уникална и способна личност, а не човек с увреждания и ограничения.

ЧОВЕК Е ТОВА, КОЕТО ЗНАЕ И МОЖЕ, КЪМ КОЕТО ИМА ИНТЕРЕС И ЖЕЛАНИЕ ДА ПОСТИГНЕ
човек не е това, което го ограничава и изолира от обществото

Позитивните характеристики са обобщени чрез иновативна методика за определяне на специфичната работоспособност на тези уязвими групи, разработена в рамките на проекта.

Натиснете тук за изтегляне на Каталог на възможностите

1 файл, формат PDF;
последно обновен 31.08.2020 г.

 

НСССП
Национално сдружение за социално сътрудничество и партньорство, гр. Куклен цели да промени разпространената негативна нагласа в обществото, че хората с увреждания са пасивни потребители на грижи. Те също носят своя потенциал, социален опит и възможности, които искаме да развием.