Проект

                                                                                            на

Национално сдружение за социално сътрудничество и партньорство – гр.Куклен

“  Пътуваща седянка на хора с увреждания от община Куклен“

се реализира с финансовата подкрепа

 на Национален фонд „Култура”

  по програма “ ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ЛЮБИТЕЛСКОТО ТВОРЧЕСТВО

Проектът стартира м.април 2023 г.

и приключва м.септември 2023 г.

Целта е  да помогнем на творците ,любителите  с увреждания да се почувстват полезни и да предадат традициите на младите.

Проектът ще повиши информираността на обществото по отношение значимостта на културното многообразие.

Ще се създадат и развият качествено нови форми на културни събития,базиращи се на местната културна специфика,като се приложат иновативни подходи,съчетаването на  музикални изпълнения и дегустацията на местни обредни гозби и погачи.

  • Чрез проекта искаме да подкрепим 20 възрастни хора – сборна формация от любители-самодейци, с различна степен на увреждания ,потомци на Орфей от две отдалечени  малки селища на община Куклен – село Яврово  и село Добралък, които ще представят типични за региона  родопски песни и  типични обредни гозби  и погачи на  жителите  и гостите  на НАЦИОНАЛЕН ТРАКИЙСКИ ФОЛКЛОРЕН СЪБОР Богородична стъпка“ край Стара Загора като  ги запознаят с многообразието  на песните на Тракия и Родопа планина.
  • Сборната формация ще вземе участие и с представяне в местните събори на двете селища – Яврово през месец септември и Добралък през месец юли 2023 г..

    Проектът ще създаде възможности за активно общуване и предаване на традиции между различни поколения ,обмен на знания и умения ,нови практики,Ще се популялизира дейността на  любителските формации и групи на хората с увреждания,ще покаже техния потенциал.

НСССП
Национално сдружение за социално сътрудничество и партньорство, гр. Куклен цели да промени разпространената негативна нагласа в обществото, че хората с увреждания са пасивни потребители на грижи. Те също носят своя потенциал, социален опит и възможности, които искаме да развием.